Naše farmy a původ produktů
Kagoshima
Naše první populární matcha pochází z rodinné farmy v Japonsku z Kagoshimi, která byla založena na začátku 20. století. Už od samotných začátků se drželi filozofie svého zakladatele, že celý proces od pěstování čaje až po jeho prodej, by měl být prováděn na jednom místě. Na těchto základech však staví i dnes, proto je matcha "single origin". V malebném městečku Kagoshima, kde příroda a tradice jdou ruku v ruce, se matcha pěstuje s láskou a péčí, která se předává z generace na generaci. Každý list je sbírán, sušen a zpracováván s nejvyšší precizností, aby výsledný prášek přinesl jen to nejlepší. Chuť čaje je navíc testována tzv. čajovými mistry, kteří díky jejich dlouholetým zkušenostem a odbornosti pečlivě hodnotí barvu, chuť a aroma čaje, aby zajistili jeho nejvyšší kvalitu. Tyto fotografie zachycují krásu čajových plantáží a práci těch, kteří stojí za každým douškem naší matchy.
Yame
Další farma, se kterou spolupracujeme, se nachází v Yame, Fukuoka. Tato farma si drží svojí tradici už desítky let od poloviny 20. století. Kagoshima i Yame jsou oblasti vyhlášené pro svoji kvalitu pěstování matcha i dalších čajů, jako je například Hojicha - jemně mletý pražený zelený čaj. Z Yame dovážíme naši Hojichu a také:
Matcha Saemidori - Prvotřídní (ceremoniální) single cultivar matchu z první sklizně. Je známá svou zářivě zelenou barvou, jemnou chutí a výrazným umami profilem. Pochází z Japonska, z oblasti Kyushu (Yame).
Yame matcha Barista - Je ideální volbou do matcha drinků a pečení. Pokud matchu pijete jako latte, limonádu, sladíte ji různými sirupy nebo z ní rádi pečete, rozhodně tuto matchu vyzkoušejte. Zachovává si vysokou kvalitu s jemnou hořkostí, která v matcha drinku a při pečení zmizí a perfektně se vyváží.
Díky spolupráci se dvěma farmami a širší nabídkou druhů matchy i dalších čajů vám můžeme nabídnout pestrou paletu chutí i cenových relací a zároveň zajistit dodávky i při výpadku zásob.