100g jemně mletá HOJICHA z Japonska, Yame
Detailní popis produktu
Příprava (usucha)
Pro přípravu a nejlepší možnou chuť hojichy vám doporučuji pořídit si kompletní set:
- bambusovou metličku (chasen)
- misku na matchu (chawan)
- stojánek na chasen (magenaoshi)
- tradiční lžičku na nabírání matchy (chashaku)
- a případně i sítko pro usnadnění šlehání.
- Pokud je chasen (metlička) nový, namočte ho do horké vody, aby bambusové štětiny změkly a „otevřely se“. Později bude stačit chasen před použitím v horké vodě na chvíli namočit.
- V misce (chawan) prosijte 2 g hojicha (= 2 naběračky z bambusové lžičky chashaku).
- Hojicha zalejte trochou vody (cca 50 ml) s vodou o teplotě 80 °C (ne vyšší).
- Lehce směs zapracujte a poté vyšlehejte bambusovou metličkou (chasenem) svižným pohybem na cik-cak, do písmene “M”. Snažte se netlačit na dno misky. Při správném postupu by se vám měla vytvořit pěna (z velkých bublin se postupně stanou menší bublinky). Důležitější je jak je hojicha rozmíchaná (bez hrudek), bublinky nemusí být cílem.
- Nezapomeňte chasen po použití opláchnout. Usušený ho uložte do stojánku, díky němu si uchová svůj tvar a lépe uschne.
- Hojichu můžete konzumovat samotnou, s mlékem nebo si s ní připravit další nápoje, dezerty apod.
Pro detailní postup a další tipy (nejen) na přípravu matchy navštivte profil Sofie na Instagramu: spill.the.matcha a nebo na TikToku: spill_the_matcha.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.